ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Ökad livskvalitet med cyklar i en stad

17 september 2012

På onsdag kommer Camilla Richter-Friis van Deurs från danska Gehl Architects till Business Arena för att berätta om cykelns roll i stadsplaneringen.  
Varför det är viktigt för en storstad att förbättra förutsättningarna för cykeltransporter?

             – Cykling är en billig och mycket effektiv transportform om man jämför med vad det kostar att anlägga vägar, bygga ut kollektivtrafiken eller annan infrastruktur. Men man ska komma ihåg att cykling i storstäder inte enbart handlar om ökad transportkapacitet. När man anlägger bra cykelbanor skapar man samtidigt förutsättningar för förbättrad folkhälsa, miljö och ökad social trivsel. Faktum är att cykel kan ge förbättrad ekonomi också, genom att förenkla för konsumenter i handeln.

Händer det något intressant på cykelfronten ute i världen?

– Många storstäder, exempelvis London, New York och Köpenhamn arbetar med att förändra prioriteringarna på stadens gator så att balansen mellan olika transportformer blir bättre.

Cyklar är ett demokratiskt transportmedel som framförallt i utvecklingsländer kan bidra till ökad livskvalitet och ökad framkomlighet. På det området har till exempel Bogota i Colombia haft stora framgångar.

Daniel Bergstrand

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

Testimonials

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Nyhetsbrev