ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Och Kasper Sahlin-priset 2014 går till… Väven!

29 november 2014

Kulturväven Umeå, White / Snøhetta

Den stora vita Väven har lagt till vid Umeälven och markerar att Umeå är Norrlands huvudstad och Sveriges fjärde storstad. Umeå är dessutom europeisk kulturhuvudstad 2014″

Dagens Nyheter, 28 november

Igår kväll  belönades kulturhuset Väven i Umeå med Sveriges mest betydelsefulla arkitekturpris Kasper Sahlin 2014. I sin motivering trycker juryn på det arkitektoniska tidsenliga draget, såväl samtida som långsiktigt hållbara:

”Dess interiörer är så robusta, så generella i sina dimensioner och genomförande, att de kan innehålla ett antal olika publika verksamheter som byts ut och vävs ihop över tid. Det exteriöra och det interiöra konceptet håller ihop och kommer att hålla över tid”.

Måndagen den 16 februari kommer Business Arena Umeå som bekant att hålla till på Väven, där vi samlar till en välkomstträff inför nästkommande dags stora evenemang. Se agendan för välkomstträffen här >>  

 

 

 

 

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015