ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Ny rapport visar en positiv utveckling inom integration

21 maj 2015

En ny rapport från Stockholms handelskammare visar en positiv utveckling i integrationsfrågan. Rapporten visar bland annat att sysselsättningen ökar och att sjukfrånvaron minskar bland utrikesfödda, skriver Di.

”Kurvorna pekar åt rätt håll i tre av fyra kategorier”, säger Maria Rankka, vd på Stockholms handelskammare.

Det stora misslyckandet enligt rapporten är skolan, där utrikesfödda elever med gymnasiebehörighet har minskat sedan 2004. Det gäller även antalet som har behörighet till högskolan.

En sektor som behöver lära sig att hantera och arbeta med mångfald är fastighetsbranschen, som inom en tioårsperiod står inför ett rekryteringsbehov om 11 000 nya medarbetare. Hur blir vi bättre på att ta tillvara på den kompetens som finns? Och vilka åtgärder krävs egentligen av politik och utbildningssystem?

Just detta kommer vi att diskutera i Almedalen i sommar, i Vilka åtgärder skulle kunna öka mångfalden i fastighetsbranschen med bland andra Julie Lam, projektutvecklare på PEAB och Mona Finnström, vd på Fastigo.

Läs mer här

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015