ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Nu presenterar vi programmet

20 september 2018

Den 14 november befinner vi oss i Uppsala för att genomföra den andra arenan i satsningen Business Arena Satellit. Här står de lokala frågorna i fokus. Hur ska Uppsala fortsätta utvecklas för att behålla sin konkurrenskraft? Hur skapas hållbar tillväxt – ekonomisk, akademisk och social – utan att göra avkall på vad staden är idag? Hur viktig är närheten till Stockholm?

Ta del av programmet som nedladdningsbar pdf, på hemsidan eller i Business Arena-appen.

Vi ses på Business Arena Uppsala den 14 november!


Tips ur programmet:

En ansvarsfull algoritm?
Lyssna till digitaliseringsexperten Anna Felländer, verksam vid The Boston Consulting Group. Anna Felländer är en starkt eftertraktad talare inom området artificiell intelligens (AI) och på Business Arena Uppsala ger hon oss sin samtidsspaning i digitaliseringens framsteg och vad som händer om vi inte förutser de oönskade konsekvenserna av AI i tid.

Hur säkerställs ekonomisk stabilitet?
Med universitet i världsklass, närhet till Arlanda och som en viktig byggsten i huvudstadsregionen har Uppsala med omnejd alla möjligheter i världen att dra fördel av den ekonomiska tillväxt som skapas i Sverige. Men samtidigt gäller det att hålla koll på globala ekonomiska trender. Lyssna till bland andra Andreas Hatzegeogriou, tillträdande vd på Stockholms Handelskammare i en paneldiskussion om stadens ekonomiska stabilitet.

Kortsiktiga flaskhalsar – framtida potential?
Uppsalaregionens potential bygger delvis på närheten till Stockholm och det arbetskraftsutbyte de två städerna dagligen har. De senaste åren har dock regelbundna störningar i infrastrukturen orsakat irritation. Välkommen till en diskussion om ett ämne som alltid engagerar! I panelen ser vi bland andra Jonas Abrahamsson, vd för Swedavia.

…och självklart inleder vi med valet
Valet 2018 är över. Trots det osäkra parlamentariska läget måste en fungerande regeringsstruktur till. Även på lokal nivå var valutgången på förhand ytterst osäker men nu har vi facit. Hur ska valresultatet tolkas? Hur påverkas Uppsala av valutgången, både lokalt och på riksnivå? Välkommen till en analys där vi bland annat lyssnar till statsvetaren Stig-Björn Ljunggren och UNT:s politiska chefredaktör Håkan Holmberg.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015