ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Nattågen till norra Norrland blir kvar

27 december 2016

jarnvagen

Trafikverket har beslutat att förlänga avtalet med SJ som gör att nattågen fortsätter att gå till norra Norrland. Beskedet tas emot med glädje av turistnäringen. Transportinfrastruktur är ett av alla ämnen som kommer att diskuteras på Business Arena Umeå i februari.

Trafikverket förlänger alltså avtalet om nattågen i norr och det kommer att gå två tåg i vardera riktning i norra Norrland och Narvik till och med år 2020.

– Detta är ett mycket positivt besked för investerare och företag i främst besöksindustrin men även för alla andra, säger Lennart Sjögren, konsult på Lennart Sjögren Analys och utveckling AB och expertkommentator på Business Arena Umeå.

Besöksnäringen är naturligtvis glada över beskedet och hoppas på ökad omsättning.

– Vi vill och kan bidra till att utveckla vår del av landet. Möjligheterna för besöksnäringen i norr är fantastiska. Om målet med fördubblad omsättning till 2020 uppnås innebär det 2500 nya jobb till regionen. Det är mycket glädjande att vi får behålla våra kommunikationer, säger Erica Mattsson, VD, Swedish Lapland Visitors Board.

Tågtrafiken i Norrland är en viktig politisk fråga som engagerar. Det finns mycket att diskutera kring Infrastrukturen i norra Sverige, bland annat eventuella renoveringar av Norra stambanan.

– Trafikverkets förslag till nationell plan 2018-2029 som tas fram under 2017 kommer att ge svar på vilka konkreta förbättringar som ska ske i infrastrukturen i Norrland. En viktig parameter i det arbetet är nattågstrafikens krav på förbättrade banor. För investerare och fastighetsägare är det av stor vikt att beslut tas av regering och riksdag som är långsiktiga, säger Lennart Sjögren.

Ett bra tillfälle att diskutera infrastrukturen i Norrland är Business Arena Umeå den 22 februari 2017.

Mer i ämnet:

Nattågen hett ämne på Business Arena Umeå

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015