ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

BUSINESS ARENA MALMÖ 2016: Möjligheten att resa inom regionen stärker ekonomin

16 februari 2016

Annika Wallenskog, biträdande chefsekonom och analyschef på SKL, skriver ofta ekonomikrönikor i Fastighetsnytt. I april deltar hon i en diskussion om bostadsberedskap i kris. Vi ställde henne ett par frågor om Öresundsregionen, ID-kontrollerna och regionens globala konkurrenskraft.

Tror du att Öresundsregionen på lång sikt påverkas av ID-kontrollerna?
Ja, jag tror att det finns en risk att man förlorar fördelarna som finns med den infrastruktur man byggt upp om det går för långsamt att ta sig mellan länderna. I dag är Öresund en stor och växande arbetsmarknadsregion där man lätt kan resa inom regionen. Det stärker ekonomin.

Vad behöver regionen för att bli en globalt konkurrenskraftig storstadsregion?
Man behöver en bra infrastruktur. Man behöver också har ett stort utbud av blandade boendelösningar. Det måste gå att få tag på boende både för de som vill ha små hyresrätter och för de som behöver ett större och dyrare boende. Bostäderna bör också finnas i trevliga och attraktiva miljöer. I och med att man är en stor region med närhet till Europa kommer mycket annat att lösa sig av sig själv.

Vad ser du mest fram emot att lyssna på under dagen?
Jag vill höra föredrag både om världsekonomin och om dansk ekonomi, men även om hur man tänker sig lösa bostadsfrågan i Öresundsregionen

annika wallenskog
Annika Wallenskog, biträdande chefsekonom och analyschef på SKL

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015