ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

BUSINESS ARENA GÖTEBORG 2016: Milijonprogrammen: Verkligheten är bättre än ryktet

5 april 2016

IMG_0053

För vissa är miljonprogrammet synonymt med utanförskap, nedgångna fastigheter och segregation, medan andra vittnar om ett mångkulturellt samhälle med en stark gemenskap. Rätt hanterat kan miljonprogrammet vara en av pusselbitarna i att lösa bostadsproblematiken. För att prata om denna komplexa fråga fanns Erik Stenberg, lektor i arkitektur på KTH, på plats. Han har själv bott 12 år i Tensta och menar att verkligheten är så mycket bättre än ryktet.

”Ett av Sveriges största miljonprogramsområden finns i Tensta, med 25 600 lägenheter. Redan när Tensta byggdes hade området dåligt rykte. På något sätt har debatten flyttats till att skylla det på de boende”

Han lade även fram miljonprogramlägenheternas fördelar:

”Miljonprogrammens lägenheter har flyttbara väggar, vilket underlättar ombyggnationer. Till exempel kan man bygga större lägenheter, som det är ont om i miljonprogrammen. Det är både hållbart, på grund av det återanvändbara materialet och billigt om man jämför med att bygga helt nytt i samma storlek. Vi borde satsa på att utveckla bostadsutvecklandet i våra bestånd.”

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015