ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

BUSINESS ARENA GÖTEBORG 2016: Milijonprogrammen: Verkligheten är bättre än ryktet

5 april 2016

IMG_0053

För vissa är miljonprogrammet synonymt med utanförskap, nedgångna fastigheter och segregation, medan andra vittnar om ett mångkulturellt samhälle med en stark gemenskap. Rätt hanterat kan miljonprogrammet vara en av pusselbitarna i att lösa bostadsproblematiken. För att prata om denna komplexa fråga fanns Erik Stenberg, lektor i arkitektur på KTH, på plats. Han har själv bott 12 år i Tensta och menar att verkligheten är så mycket bättre än ryktet.

”Ett av Sveriges största miljonprogramsområden finns i Tensta, med 25 600 lägenheter. Redan när Tensta byggdes hade området dåligt rykte. På något sätt har debatten flyttats till att skylla det på de boende”

Han lade även fram miljonprogramlägenheternas fördelar:

”Miljonprogrammens lägenheter har flyttbara väggar, vilket underlättar ombyggnationer. Till exempel kan man bygga större lägenheter, som det är ont om i miljonprogrammen. Det är både hållbart, på grund av det återanvändbara materialet och billigt om man jämför med att bygga helt nytt i samma storlek. Vi borde satsa på att utveckla bostadsutvecklandet i våra bestånd.”

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Det bästa med Business Arena är att man får inspireras, lära känna massa nya människor och också träffa kompisar från förr.”
- Alexandra Laurén, vd, Bonava
”Ett tillfälle för mycket spontana möten och att mötas mellan fastighetsbolag, politiken och konsulter. ”
- Johanna Hessius, CEO & Head of Advisory Sweden, Newsec
”Det bästa med Business Arena är det personliga mötet, med både befintliga och potentiella kunder. ”
- Christian Fjordskär, försäljningschef, Värderingsdata AB
”Business Arena står för kunskap, nätverk och gemenskap. Med tanke på de stora utmaningarna som samhället i stort står för och branschen i synnerhet, så bör vi hjälpas åt att ta ansvar för samhällsbyggandet.”
- Annika Selin, vd, Forsen

Nyhetsbrev