ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Mäta, ansvar, lokal förankring. Så har NY lyckats med brottsbekämpningen

28 maj 2015

Olle Wästber

”I New York finns en regel om ”alert”. Då måste alla poliser oavsett tjänsteställning, oavsett om de är i tjänst eller inte, ge sig ut på gatorna”

Konsekvent mätning (där man är överens om metoderna), seriöst ansvar (där den lokala polischefen som inte klarar uppgiften får gå) och lokal förankring(med polis som känner till personerna och områdena) är ytterligare några av de faktorer som lett till att brottslighet i New York lyckats minska. Det menar Olle Wästberg, som leder regeringens demokratiarbete och tidigare suttit som generalkonsul i New York, på dagens Business Arena partnerträff.

Olle Wästberg placerade även Sverige i relation till New York genom intresseväckande statistik. I New York finns 34 000 poliser. I Sverige finns 25 000…

Läs mer om Olle Wästbergs besök i Fastighetsnytt, Hur tryggheten startar en utveckling

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015