ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

”Korridorer och små ettor fungerar inte för alla”

29 juni 2015

I landet större städer är studentbostadsbristen ett hot för både akademi och stadsutveckling. Akademiska Hus har fått ett förtydligat uppdrag att ta fram studentbostäder. På Business Arenas första dag i Almedalen samlades en panel för att diskutera förväntningar, möjligheter och utmaningar. En av dem var Veronica Sällemark, tillträdande vice ordförande, SSCO:

”Vi förväntar oss att Akademiska Hus bygger olika typer av boenden för studenterna. Studenterna är inte en homogen grupp, utan en väldigt heterogen grupp. Korridorer eller små ettor fungerar inte för alla. Ett sätt att driva medborgardialog är att bjuda in studenterna i dialogen och utformningen av bostäderna.”

FullSizeRender (8)
Från vänster: Johannes Hylander, New Republic, Sten Wetterblad, regiondirektör på Akademiska Hus Stockholm, Veronica Sällemark, tillträdande vice ordförande SSCO, Stefan Lindbäck, vd, Lindbäcks bygg, Marcus Svensson, vd, Byggvesta, Torsten Svenonius (M), kommunalråd, Solna stad

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015