ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Köpenhamn och Stockholm – Europas bästa fastighetsmarknader 2018

29 december 2017

Enligt en rapport från det multinationella revisionsbyrånätverket PwC om 2018-års trender på den europeiska fastighetsmarknaden, rankas Köpenhamn och Stockholm bland topp tio som de bästa marknaderna att investera i.  

Politisk stabilitet, växande ekonomi och städer som satsar på utveckling och attraktivitet kännetecknar Europas fastighetsmarknad. År 2018 spås de flesta av dess stora marknader gå väldigt bra, enligt rapporten ”Emerging Trends in Real Estate – Europe 2018” som PwC och Urban Land Institute ligger bakom, där de bästa marknaderna att investera i rankas.

Köpenhamn kammar hem silvermedaljen på tio-listan tillsammans med Frankfurt, tack vare en kombination av stadens höga sysselsättningstillväxt, en ökande turism och en hög livskvalité.

Bostadsinvesteringar är också en förklaring till Köpenhamns placering. Investeringstakten i staden har ökat i jämn takt tillsammans med sysselsättningsgraden och landets ekonomiska återhämtning. Investerare är intresserade av alla typer av fastigheter i staden – senior- och studentbostäder och allt där emellan. Speciellt studentbostäder uppskattas vara en sektor att hålla ögonen på, skriver PwC i rapporten.

”Kapitalflödet till Danmark i år har ökat väsentligt, väldigt mycket på bostadsmarknaden” säger en specialist på nordisk fastighetsmarknad i rapporten.

Stockholm rankas på plats nummer åtta bland annat för sin investeringsmarknad, vilken ses som en av Europas mest likvida och flitiga. Lägg där till en stark ekonomi, politisk stabilitet samt Europas snabbast växande befolkning. De senaste tre åren har investeringsgraden i Stockholm slagit rekord på rekord, plus att de flesta kommunerna runt huvudstaden expanderar.

Köpenhamn och Stockholm är kort sagt viktiga marknader att hålla ögonen på 2018.

 

Europas bäst rankade fastighetsmarknader inför 2018:

 1. Berlin
 2. Köpenhamn
 3. Frankfurt
 4. München
 5. Madrid
 6. Hamburg
 7. Dublin
 8. Stockholm
 9. Luxemburg
 10. Amsterdam

Källa: ”Emerging Trends in Real Estate – Europe 2018”, PwC/Urban Land Institute

Nyheter från business arena

 • Filtrera flödet Visa:
 • Nyheter
 • Twitter
 • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015