ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

”Kommunerna har misslyckats”

3 juli 2015

Linda Nordlund, ordförande i Liberala Ungdomsförbundet, var dagens gäst i vår politiska utfrågning ”Så ska staden byggas – om nästa generation får bestämma”. Samtalet kretsade kring bostäder, social housing och kommunernas misslyckande hantering i frågan.

IMG_6342

”I dag har vi den sämsta av världar, med ränteavdrag, låg fastighetsavgift och flyttskatt. Leder till att vi underblåser en redan belånad befolkning att ta ännu mera lån. Vi låser in människor i deras boenden genom flyttskatten. Jag tycker att vi ska ta bort den.”

 Vad gäller social housing menar Nordlund att detta i allra högsta grad existerar i Sverige:

”Vi har social housing i Sverige, framförallt i miljonprogramsområden. Vi borde istället ha ett system där man avsätter en viss del av lägenheterna man bygger till sociala ändamål. Där får kommunerna gå in och sponsra med bidrag.”

De svenska kommunernas arbete i bostadsfrågan anser Nordlund vara ett misslyckande:

”Har du träffat svenska kommunpolitiker? Ärligt talat, vi har 290 kommuner som sitter på mark och inte släpper på byggrätter. Kommuner som jag tycker har misslyckats. Vore bättre om man satte det på regional nivå”

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Det bästa med Business Arena är att man får inspireras, lära känna massa nya människor och också träffa kompisar från förr.”
- Alexandra Laurén, vd, Bonava
”Ett tillfälle för mycket spontana möten och att mötas mellan fastighetsbolag, politiken och konsulter. ”
- Johanna Hessius, CEO & Head of Advisory Sweden, Newsec
”Det bästa med Business Arena är det personliga mötet, med både befintliga och potentiella kunder. ”
- Christian Fjordskär, försäljningschef, Värderingsdata AB
”Business Arena står för kunskap, nätverk och gemenskap. Med tanke på de stora utmaningarna som samhället i stort står för och branschen i synnerhet, så bör vi hjälpas åt att ta ansvar för samhällsbyggandet.”
- Annika Selin, vd, Forsen

Nyhetsbrev