ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

”Kommunerna har misslyckats”

3 juli 2015

Linda Nordlund, ordförande i Liberala Ungdomsförbundet, var dagens gäst i vår politiska utfrågning ”Så ska staden byggas – om nästa generation får bestämma”. Samtalet kretsade kring bostäder, social housing och kommunernas misslyckande hantering i frågan.

IMG_6342

”I dag har vi den sämsta av världar, med ränteavdrag, låg fastighetsavgift och flyttskatt. Leder till att vi underblåser en redan belånad befolkning att ta ännu mera lån. Vi låser in människor i deras boenden genom flyttskatten. Jag tycker att vi ska ta bort den.”

 Vad gäller social housing menar Nordlund att detta i allra högsta grad existerar i Sverige:

”Vi har social housing i Sverige, framförallt i miljonprogramsområden. Vi borde istället ha ett system där man avsätter en viss del av lägenheterna man bygger till sociala ändamål. Där får kommunerna gå in och sponsra med bidrag.”

De svenska kommunernas arbete i bostadsfrågan anser Nordlund vara ett misslyckande:

”Har du träffat svenska kommunpolitiker? Ärligt talat, vi har 290 kommuner som sitter på mark och inte släpper på byggrätter. Kommuner som jag tycker har misslyckats. Vore bättre om man satte det på regional nivå”

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015