ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

BUSINESS ARENA UMEÅ 2016: ”Kombinationen av seminarier och möten är tilltalande”

15 februari 2016

Hans Lindberg är kommunstyrelsens ordförande i Umeå kommun och kommer att delta både under välkomstträffen kvällen innan (som utgör en av hans personliga höjdpunkter) och i den gemensamma inledningen. Så här mindre än en vecka innan Business Arena Umeå stämmer vi av läget. Vad betyder det till exempel att Business Arena kommer till Umeå för andra gången?

Vad betyder det att Business Arena kommer till Umeå för andra gången?
Låt mig först säga att det är mycket roligt att Umeå kan utgöra fonden för den här typen av framåtblickande träffar. Jag uppskattar verkligen att Business Arena väljer vår stad som mötesplats och är mycket glada att kunna välkomna alla besökare. Det betyder mycket för branschen i hela norra Sverige. Vi har saknat en mötesplats där alla som är inblandade i samhällsbyggandet kan mötas. Nu har vi det!

Förra året kom över 640 personer, vilket är en fantastisk siffra. Vad tror du det stora intresset beror på?
Det visar tydligt på att det finns ett stort behov, kanske till och med ett hålrum, som behövde fyllas. Den höga kvaliteten och det starka varumärket är bekant för de flesta och det lockar till besök. Hela konceptet med seminarier av hög kvalitet kombinerat med goda möjligheter till möten är tilltalande. Jag skulle bli förvånad om det inte kommer ännu fler besökare i år.

Vad ser du mest fram emot i år?
Oj det är mycket jag ser fram emot, till att börja med måste jag säga välkomstträffen på tisdagskvällen. Att få träffa kollegor från hela norra Sverige och inspireras av dem är naturligtvis en av de viktigaste besöksanledningarna. Det kommer att bli svårt att välja mellan alla seminarier och fördjupningar, men eftersom jag är intresserad av stadens utveckling lockas jag av teman som rör stadsbyggnad. Temat, ”Att bygga den levande staden – från identitet till infrastruktur” lockar mig mycket.

hans lindberg
Hans Lindberg, kommunstyrelsens ordförande, Umeå kommun

 

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015