ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

”Internet of things skapar fantastiska möjligheter att styra och kontrollera logistiken”

22 mars 2017

 
Modern logistik är en högst specialiserad disciplin eftersom hela samhällsekonomin är beroende av transporter av varor och de fastigheter som huserar logistiken.
I fördjupningen ”Logistik: Nisch som säger mycket om framtiden?” berättar de som äger logistikfastigheter om det absolut senaste, och kanske kan de ge insikter om framtiden även till förvaltare av andra fastighetstyper.

Deltar gör Benny Thögersen, vice vd, Catena Fastigheter, Paul Kleiby (bilden), vd, Network Logistics och Lena Hult, affärsutvecklare gods, Jernhusen.

Paul Kleiby ger oss här en liten  försmak:

Vilken är, enligt dig,  den största trenden inom logistik?
Jag tror att det är att allt är uppkopplat, det som kallas Internet of things, och det skapar fantastiska möjligheter att styra och kontrollera hela logistikkedjan. Lägger du till Big data och möjligheter att både fånga och hantera stora mängder data förstärks det hela.

Vad är viktigast när det gäller utformningen av logistikfastigheter?
Att utforma fastigheten så att kunden får en effektiv total logistik. Av den totala logistikkostnaden utgör hyran för fastigheten ca 20%. Det gäller att ge hyresgästen en lösning som minskar den totala logistikkostnaden.

Hur tror du att framtidens logistik kommer att se ut?
E-handel växer och därmed same fat delivery. Citylogistiken har etablerats och en stor samordning sker av leveranserna med rätt miljöfordon. Bolagen som inte har förstått att  logistiken måste vara faster, better, cheaper är utslagna. Nya aktörer är etablerade inom logistiken som bygger ”Uber” , det vill säga delningsekonomin.

Anmäl dig till Business Arena Malmö>>

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015