ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

”Ingen synvilla att ungdomar har det tufft idag”

19 september 2013

Under inledningspasset på torsdagens Business Arena diskuterade en panel ungdomars situation i dagens samhälle. Som vanligt när man generaliserar är skillnaderna inom en grupp som buntas ihop av ett begrepp stora, men samtliga i panelen var överens om att det finns problem på arbets- och bostadsmarknaden. 

– Ungdomar har det tufft idag, det är ingen synvilla. Vi har ett samhälle där inte alla får plats säger Hedda Segersten Radw’an som är pressansvarig för Unga mot Slussen. 

I Grekland finns det regioner där ungdomsarbetslösheten uppgår till 75 procent och i Spanien ligger den på 53 procent. Svenska ungdomar har det bättre i jämförelse. Likafullt var representanterna för Grön Ungdom, (Lorenz Tovatt), SSU (Gabriel Wikström) och MUF (Erik Bengtzboe) överens om att det är höga trösklar in på den svenska arbetsmarkanden. Samma saker gäller bostadsmarknaden.

– Kommunerna borde dumpa priset på mark och chocka marknaden. Det skulle sätta fart på bostadsbyggandet, säger Erik Bengtzboe.

– Det skulle inte hjälpa, många byggbolag skulle hålla på marken ändå. Det som behövs är aktiv bostadspolitik och politisk planering, säger Gabriel Wikström.

Blandade upplåtelseformer – även i samma fastighet – och att använda mark för att bygga ihop isolerade förortsområden med staden var några konkreta förslag från panelsen för att stimulera bostadsbyggandet.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015