ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

BUSINESS ARENA MALMÖ 2015: ”I det starka varumärket Copenhagen ligger en stor potential”

17 mars 2015

Man borde utan större överdrift kunna hävda att Heidi Avellan i sin roll som Sydsvenskans politiska chefredaktör har stor insyn i Skånes utveckling. Den 7 maj kommer hon till Business Arena Malmö för att delta i en paneldebatt om just det – regionens förutsättningar. 

heidi

 

För ett tag sedan skrev du en artikel om det ”coola” Malmö och frågade hur länge hajpen kan hålla i sig. Vad tror du krävs för att Malmö ska fortsätta vara en stad som utvecklas i rätt riktning?
Viktigast är att samhällsservicen håller hög nivå – dåliga skolor och dagisbrist duger inte. Viktigt också att det finns bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, radhus och villor, för bredden är viktigt. Det ska finnas boende för människor i olika livsfaser och med olika preferenser för just blandningen är Malmös charm och styrka.

Vilka skulle du säga är Malmös största möjligheter respektive utmaningar de närmsta åren?
Att bryta segregationen är den svåraste utmaningen, men lyckas det är det också en fantastisk möjlighet: en ung befolkning, många olika erfarenheter bidrar då till kreativitet, företagsamhet, välstånd och välfärd.

En av årets inledningstalare är Greg Clark som kommer att ge sin analys på hur Skåneregionen kan ta tillvara på de utvecklingsmöjligheter som närheten till Köpenhamn innebär. Vilka potential ser du att närheten till Danmark ger Skåneregionen?
Köpenhamn – med Kastrup – är ett viktigt nav för hela denna region. I det starka varumärket Copenhagen ligger en stor potential, tricket är bara att utnyttja detta också på svenska sidan.

Vad ser du personligen fram emot att lyssna på under Business Arena Malmö?
Jag ser mest fram emot att få bli överraskad, gör inga planer inför eventet.

Heidi Avellan medverkar i Vad behövs för en framgångsrik samhällsbyggnadsprocess i Skåne? kl. 09.40
Moderator: Mia Odabas
Andra medverkande talare under den gemensamma inledningen: Greg Clark (Professor of City & Regional Leadership, Cass Business School), Susanne Rikardsson (vd, Fastighetsägarna Syd), Lena Boberg (vd, Ica Fastigheter) och Terje Johansson (vd, MKB Fastighets AB)

 

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Nyhetsbrev