ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Hur drabbas fastighetsbranschen av företagsskatteutredningens förslag?

12 september 2014

I går samlades det kvinnliga nätverket Acacia till ett frukostseminarium hos Fastighetsnytt. Seminariet handlade om Företagsskattekommitténs slutbetänkande och vad förslaget kan komma att innebära för fastighetsbolagen.

Som med alla förändringar kommer det att sluta med att somliga blir vinnare och andra förlorare. Vinnarna blir de bolag som i dag har hög lönsamhet, det vill säga de som inte har några räntekostnader och som gör höga vinster. Exempelvis gamla mogna industriföretag, tjänsteföretag och försäljningsföretag. Förlorarna blir de bolag som har höga investeringskostnader men låg avkastning, exempelvis tillväxtbolag. Fastighetsbolagen hör till en av de stora förlorarna.

– Enligt utredningen kommer fastighetsbolagen att förlora 3.2 miljarder kronor på förslaget, säger Barbro Jansson Stridlund, skattekonsult på KPMG. Något som kommer att få stor effekt på bostadsbyggandet, enligt både Jansson Stridlund och Ulla Werkell, skattejurist på Fastighetsägarna, som också deltog under morgonen.

Ska du på Business Arena Stockholm och är intresserad av att höra mer om hur Företagsskatteutredningens förslag kommer att drabba fastighetsbranschen? Varmt välkommen till vår fördjupning i området, Företagsskatteutredningen, onsdagen den 17 september kl. 16.00-17.00. Ulla Werkell modererar och medverkande talare är Annika Arnström (EY), Viktor Sandberg (Svalner), Peter Lindstrand (PwC) och Henrik Kaarme (Deloitte).

Företagsskatteutredningen

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt
Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

Tack Malmö!

Tack Malmö!

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015