ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Hör Infrastrukturkommissionen berätta om rapporten på Business Arena

1 september 2015

infrastrukturseminarium toppbild

I takt med växande infrastrukturskulder efterfrågas nu allt fler alternativa möjligheter för att lösa finansieringsproblematiken. Under ett heldagslångt seminarium på Business Arena fördjupar vi oss i infrastrukturfrågan och belyser utmaningarna, men också möjligheterna för stads- och samhällsutveckling. Bland annat berättar HG Wessberg, regeringens förhandlingsperson, om arbetet kring satsningarna på höghastighetsjärnvägar i landet. Sveriges infrastrukturminister Anna Johansson (S) kommer att ge en insyn i regeringens resonemang kring hur investeringarna ska prioriteras.

Hör Infrastrukturkommissionen berätta om sin rapport
Dessutom kommer Infrastrukturkommissionens ordförande Björn Hasselgren att presentera kommissionens unika forskning som ligger till grund för den rapport som presenteras senare i september. Kommissionens ledamot Stefan Attefall och tredje AP-fondens vd Kerstin Hessius fördjupar diskussionen i ett samtal om hur landets infrastruktur kan utvecklas på ändra sätt än enbart via statliga anslag.

Seminariet är ett bra tillfälle att ta del av en breddad diskussion om finansiering, ägande och organisering av infrastruktur – och lösningar för hur vi snabbare kan få fram mer och smartare infrastruktur!

Seminarium 2, kl. 11:00-17:00, onsdagen den 16 september
Samhällsnytta med finansieringsproblematik
Moderator: Mia Odabas, eknomijournalist
Expertkommentator: Tomas Ernhagen, chefekonom, Fastighetsägarna Sverige

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015