ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Grekland – ”point of no return”

1 juli 2015

I dagens ”Rakt på sak” frågades Pär Magnusson, chefekonom på RBS Markets ut av Kristina Alvendal, stadsbyggnadsexpert. Samtalet fokuserade på den grekiska krisen.

IMG_6283

”I år är det mycket inhemskt och inhemska utspel i Almedalen, vilket är märkligt med tanke på att det som händer i omvärlden är mer dramtatiskt än 2008.”

Den grekiska situationen var Pär Magnusson dyster till. Landet har enligt honom gått förbi en ”point of no return”:

”Troligtvis blir söndagens besked nej. Då går det ganska snabbt innan linan till grekiska banksystemet kapas. Om man får ett ”ja” kommer bankerna fortfarande inte att kunna öppna normalt, banken har tappat förtroende Det Grekland har att välja mellan är en ändelse med förskräckelse eller förskräckelse utan ände.”

Han tror även söndagens val kan komma att påverka den svenska situation:

”Riksbanken har en otroligt besvärlig situation med tanke på det som händer i Grekland och hur det går i valet på söndag. Jag tror att de senaste dagarnas händelse kan ha förändrat Riksbankens beslut. Nu är vi i ett helt annat skarpt läge än för några dagar sen. Riksbanken vill inte framstå som bortkopplade.”

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015