ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Gävle-Uppsala-Arlanda-Stockholm stråk som är viktigt för hela landet

13 september 2016

Onsdag den 21 september handlar det om logistik och Gävle på Business Arena Stockholm. Närmare bestämt börjar fördjupning J som heter ”Gävles roll som logistiknav och nod för en växande Stockholmsregion” klockan 14.00 under ledning av moderatorn Lennart Sjögren, som är konsult på Lennart Sjögren Analys och Utveckling AB. Vi ställde två frågor till moderatorn.  
lennartsjogren_webb

 Varför är det intressant att studera Gävle närmare när det gäller logistik?

Staten, kommunen och näringslivet har gjort mycket stora investeringar i Gävle hamn. Det handlar bland annat om breddning och muddring av inseglingsrännan, ny containerhamn, ny järnväg som byggs. Gävle kommun har sålt hamnbolaget till ett växande internationellt företag, som heter Yliport, som dessutom är delägare i Roserbergs logistikcentra. Sedan är det till exempel så att allt flygbränsle till Arlanda går via Gävle Hamn. På litet längre sikt är Gävle intressant för att stora markområden är lämpliga för logistikfastigheter, och för att det planeras stora investeringar i både Uppsala och norra Stockholm, som båda har en växande befolkning.

Det är en ”tung” panel på plats i form av Gävleborgs landshövding Per Bill, Göran Brocknäs från Handelskammaren i Uppsala län och Ingela Källgren Sawela (M), som är KSO i Gävle. Vilken typ av besked hoppas du på som moderator? 

Att staten, kommunerna och näringslivet längs stråket Gävle-Uppsala-Arlanda-Stockholm gemensamt ser potentialerna för tillväxt genom investeringar i fastigheter och ytterligare infrastruktur som främjar tillväxt. Vidare att samarbete och samverkan växer kraftigt längs detta för hela Sverige så viktiga stråk.

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Nyhetsbrev