ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Freda experimentlådan

21 september 2018

Ola Ahlvarsson kan beskrivas som definitionen av uppfinningsrik. Men trots stora framgångar med många av de bolag som han startat och driver framgångsrikt, höjer han ett varningens finger för att sjösätta allt för många lysande idéer samtidigt. Den välkända entreprenören och kampsportsmästaren inledde dag två på Business Arena Stockholm 2018.

Han har 22 startade bolag bakom sig, varav 4 konkursade. Just nu håller Ola Ahlvarsson och hans team till i centrala Stockholm under namnet Epicenter – ett digitalt innovationscenter.

– Under 15 år av mitt liv var jag konstant hungrig och rädd, men väldigt lycklig. Så beskriver Ola åren då han satsade som hårdast på karate. Lyckokänslan var ett resultat av att han hade ett tydligt mål framför sig vilket han anser även är viktigt för dagens företag.

Även om Ola knappar fram Powerpoints och filmer i en rasande takt på scenen så är ändå hans slutsats att skynda långsamt.

– Det som är viktigt för er företagsledare är att hålla handen över ny teknologi och nya affärsmodeller. Att helt enkelt freda experimentlådan.

På så sätt menar han, kan nya innovationer få utvecklas i fred och inte kasseras innan de hunnit nå sin fulla potential.

– Testa i små format, så är riskerna inte så stora.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015