ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Fotboll med CSR-fokus

26 mars 2015

Vi har tidigare varit inne på området social hållbar utveckling. I en av programpunkterna på Business Arena Malmö tar vi ett nytt grepp och närmar oss frågan genom idrotten, med fokus på FC Rosengård. Här berättar fotbollsklubbens styrelseordförande Håkan Wifvesson lite om föreningens sociala arbete.

Hur anser du att fotboll kan bidra till social utveckling?
Idrotten är en viktig del i samhället. Med bra grundläggande värderingar och bra ledare tar vi ett stort ansvar för att många unga utvecklas och blir bra medborgare.

Som styrelseordförande i FC Rosengård, kan du berätta något om hur klubben arbetar med socialt ansvar?
Vi har några sociala projekt. Vårt största sociala projekt Boost By FC Rosengård har hjälpt 800 ungdomar i åldrarna 16-25 år till heltidsarbete eller studier under 2011-2014. Vi arbetar hårt med vår värdegrund och utveckling av ledare vilka mest har påverkan på våra unga medlemmar. Vi har under året bjudit in andra föreningar varav några som arbetar med personer med funktionsnedsättning.

Håkan Wifvesson deltar på Business Arena Malmö den 7 maj, i programpunkten Föreningsliv och fotboll för social utveckling – FC Rosengård kl. 11.20

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Nyhetsbrev