ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Förhindra långsamma processer med tidiga startmöten

2 juli 2015

Ett av de stora hindren för att öka bostadsbyggandet har med tröga planprocesser att göra. För att diskutera problemet träffades en panel på ett av Business Arena Almedalens tidiga torsdagspass.

FullSizeRender (22)
Från vänster: Helena Dalhamn, NAI Svefa, Martin Willén, Örebro kommun, Claes Larsson, Aspholmen Fastigheter, Niklas Svensson, Stockholms stad, Madeleine Eneskjöld, Tyréns

En av dem var Niklas Svensson, biträdande stadsbyggnadsdirektör i Stockholms stad. Han menar på att det inte är själva planprocesserna som är problemet.

”Det är inte själva planprocesserna som är problemet. De flesta aktörer tycker inte att det är problematiskt, det är snarare osäkerheten och det formella skedet innan”

Här menar Claes Larsson, vd på Aspholmen Fastigheter att tidiga startmöten kan förhindra långsamma processer:

”Jag skulle önska att alla inblandade aktörer i projekten skulle ha ett väldigt tidigt startmöte. Det skulle kunna förhindra långsamma och utdragna processer”

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Nyhetsbrev