ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Fastighetsbranschen samlas i Luleå

29 januari 2018

Nordens största mötesplats för fastighets- och samhällsbyggnadssektorn, Business Arena, kommer till Luleå den 29 maj 2018.
– När vi samlas och matchar olika behov, idéer och företag så kommer vi att snabba på byggboomen och fastighetsbyggandet ännu mer, säger Li Skarin, ny vd för Luleå Näringsliv.

Business Arena Luleå är ett samarbete mellan Fastighetsnytt Förslags AB, som ligger bakom konceptet Business Arena, och Luleå kommun. Många av Business Arenas befintliga samarbetspartners har länge efterfrågat en lokal mötesplats som Business Arena Luleå. Det berättar Jonas Ekstrand, Key Account Manager på Fastighetsnytt/Business Arena.
– Intresset för Luleås fastighetsmarknad ökar när vi hjälper till att sätta ljus på den. För de aktörer som redan är på plats är det positivt, priser på befintliga fastigheter tenderar att gå upp när fler aktörer är inblandade. För dem som jobbar i Luleå med omnejd betyder BA Luleå ett bra tillfälle att diskutera affärer. Att kommunen är med och arrangerar borgar för att det blir rätt frågor som lyfts fram.

Niklas Nordström är kommunstyrelsens ordförande i Luleå och menar att Business Arena Luleå blir en bekräftelse på den politik som kommunen drivit med syfte att få fart på fastighetsinvesteringarna och bostadsbyggandet.
– Vi har sedan 2014 aktivt bearbetat fastighetsbranschens investerare och viktiga aktörer för att berätta om den positiva utvecklingen i Norrbotten i allmänhet och Luleå i synnerhet. Med tanke på samhällsomvandlingen i Malmfälten och det som sker i Luleåregionen är det viktigt att nu ta möjligheten att möta fastighetsbranschen när de gästar oss och berätta om den stabila tillväxt som vi har. Det behövs fler aktiva investerare och fastighetsutvecklare i Norrbotten, säger Niklas Nordström.

Han får medhåll av Li Skarin, vd för Luleå Näringsliv, som har höga förväntningar på kongressen.

– Att Nordens viktigaste mötesplats för samhällsbyggnadsfrågor och fastighetsbyggande etablerar sig i Luleå betyder enormt mycket. Den ger oss fantastiska möjligheter att samla och träffa en massa viktiga aktörer på en och samma plats. Att Business Arena är en mötesplats som funkar är bevisat, jag tror att detta stärker vår självkänsla och vår medvetenhet om att vår region är het.

Business Arena arrangeras årligen regionalt på flera platser i Sverige: Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå samt under Almedalsveckan och i London. Business Arena Luleå blir den första arenan med lokalt fokus.
– Business Arena Luleå innebär att vi får en möjlighet att befästa Luleå som en viktig kommun i Norrland, och Norrland som en viktig region för Business Arena, säger Jimmy Balmain Lehtinen, projektkoordinator på Fastighetsnytt/Business Arena, som jobbar med arenans heldagsprogram.

Som alltid i Business Arenas programarbete är det viktigt med brett in- och utifrån-perspektiv samt tongivande talare och moderatorer, så även för Business Arena Luleå. Jimmy Balmain Lehtinen berättar att det finns ett stort värde i att arbeta nära kommunen i programprocessen.
– Att få jobba med Luleå som är en kreativ och framåtdrivande kommun, gör att det blir oerhört spännande för alla inblandade.

Här kan du anmäla dig till Business Arena Luleå >>

Har du ett programtips? Kontakta oss gärna >>

Om Business Arena Luleå >> 

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015