ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Fastighetsbranschen – bäst på att rekrytera jämställda styrelser

7 september 2015

I dag släpptes AllBrightrapporten Sökes: 220 kvinnor, en kartläggning av likriktningen i svenska börsbolagsstyrelsen. Rapporten visar att andelen kvinnor i börsbolagens styrelser ökar och i dag ligger den på en nivå om 28 procent. För att eliminera ojämställda styrelser krävs det att 220 män ersätts med kvinnor.

Var femte bolag har i dag uppnått målet om jämställd könsfördelning. 223 bolag av 279 har inte det. Om börsen ökar takten och trenden håller i sig kan vi enligt AllBrightrapporten nå målet om jämställd representation år 2025. Rapporten visar även att fastighetssektorn är den bransch som är bäst på att rekrytera jämställda styrelser, med 34 procent kvinnliga ledamöter.

På Business Arena Stockholm nästa vecka välkomnar vi bland annat AllBrights vd Amanda Lundeteg och barn-, äldre- och jämställdhetsministern Åsa Regnér till ett samtal om vad som krävs för att uppnå jämställd representation i våra bolag.

Onsdag 16/9, kl. 16:00-17:00
Vad krävs för att uppnå jämställd representation i våra bolag?

Andra från vänster: Amanda Lundeteg på Business Arena Almedalen 2015
Andra från vänster: Amanda Lundeteg på Business Arena Almedalen 2015

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015