ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Ett samarbete med politiken

21 september 2012

Miljöpartiets språkrör Åsa Romson anser att fastighetsbranschen måste enas om vad om kan ses vara bra energi- och klimatindikatorer. Det framgick av hennes anförande under hållbarhetsseminariets förmiddagssession där hon dels pratade om hur branschen kan hjälpa till att skapa en bättre miljö och dels hur politikerna kan hjälpa till.

– VI måste säkerställa att miljöutsläpp och energislöseri kostar. Företagen kan inte värdera de långsiktiga samhällskostnaderna och därför måste politiken hjälpa dem, menar hon.

Vidare poängterade hon att fastighetsbranschen måste vara aktiva medspelare i att skapa förutsättningar för att lyfta det hon kallade utsatta stadsdelar med betoning på miljonprogramsområdena. Där behöver man även samarbeta med politiken och politikernas ansvar enligt Åsa Romson ligger först och främst i att bygga lättillgängliga kontaktytor.

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Det bästa med Business Arena är att man får inspireras, lära känna massa nya människor och också träffa kompisar från förr.”
- Alexandra Laurén, vd, Bonava
”Ett tillfälle för mycket spontana möten och att mötas mellan fastighetsbolag, politiken och konsulter. ”
- Johanna Hessius, CEO & Head of Advisory Sweden, Newsec
”Det bästa med Business Arena är det personliga mötet, med både befintliga och potentiella kunder. ”
- Christian Fjordskär, försäljningschef, Värderingsdata AB
”Business Arena står för kunskap, nätverk och gemenskap. Med tanke på de stora utmaningarna som samhället i stort står för och branschen i synnerhet, så bör vi hjälpas åt att ta ansvar för samhällsbyggandet.”
- Annika Selin, vd, Forsen

Nyhetsbrev