ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Enbart statlig finansiering, inget infrastrukturministern tror på

16 september 2015

Under eftermiddagen på Business Arena Stockholm deltog infrastrukturministern Anna Johansson (S) för att berätta om regeringens infrastrukturpaket. Budgeten, och finansieringslösningar låg i fokus för samtalet.

IMG_6901

”Budgeten kommer till stor del att gå till underhåll, att främja cyklande och till kollektivtrafik, inte bara i tätbefolkade områden, utan även i glesbygd”

Vad gäller statlig finansiering var Johansson skeptisk till att ha det som ensam finansieringskälla.

”Skulle man som huvudspår bara ha statlig finansiering direkt över anslag, skulle det dra ut på tiden. Eller så skulle man få ställa andra angelägna frågor åt sidan. Det tror vi [Socialdemokraterna] inte på”

Även vd gäller OPS-lösningar är infrastrukturministern skeptisk.

”Jag tror inte att man ska se rena OPS-lösningar som en framkomlig väg. Från regeringens håll har vi inte sagt att vi ska prova OPS, utan att vi ska utreda saken. Den typen av projekt där det handlar om gratispengar ska vi inte gå in i”

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015