ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Drottningmöte inledde Business Arena

19 september 2018

 

Tre drottningar samlades på scen när Business Arena Stockholm 2018 inleddes på onsdagen den 19 september.

Amelia Adamo, Christina Saliba och Isabella Löwengrip drog ner många skratt när de talade om hur framtidens ledare ska vara.

– Det kommer ingen Bill Gates gående in genom dörren – vi måste ge knasbollarna luft och utrymme att växa, sa Amelia Adamo, tidningsdrottning och grundare av tidningarna Amelia, Tara och M-Magazine.

Hon hade med sig en pinne med en pekande hand i ändan, som en symbol på sitt eget ledarskap – peka med hela armen.

– Det har fungerat väldigt bra för mig i alla år.

Isabella Löwengrip, bloggdrottning, entreprenör och grundare av Löwengrip Invest och Christina Saliba, PR-drottning och grundare av bolaget Invest in her, höll delvis med Amelia och menade att det är viktigt att man vågar stå för sitt eget ledarskap och ha tydliga värderingar som de anställda kan rätta sig efter.

Alla tre tyckte att klassiska möten som utvecklingssamtal och lönesamtal kan göras på andra sätt, där Saliba bland annat har infört lönesamtal via e-post och Amelia kör utveklingsamtal by walking.

Christina Saliba som har stort kvinnofokus i sitt nystartade bolag gav branschen en liten känga när hon berättade om sin jakt på kontor i Stockholm där hon aldrig fått träffa på en kvinna och att hon som kund inte kände sig så sedd.

– Det går lite för bra för den här branschen, tror jag.

Salibas idé om att ha en sminkhörna för tjejerna på kontoret när de kommer på jobb togs inte så väl emot hos Löwengrip som inte vill begränsa sig till att enbart satsa och jobba med kvinnor utan vill se hela spektrat.

Alla tre kvinnor var dock rörande överens om att vikten av att se den enskilda medarbetaren och låta dem blomstra.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015