ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

”Det är svårt att bygga bort bostadsbristen”

29 juni 2015

Bostadspriserna har ökat kraftigt de senaste åren och marknaden vi har i dag innebär att det krävs stora lån för att finansiera ett bostadsköp. För att diskutera de rätta instrumenten på bostadsmarknaden träffades en panel. En av dem var Ted Lindqvist, vd på Evidens.

FullSizeRender (10)
Från vänster: Tor Borg, chefekonom på SBAB, Hans Wallenstam, vd på Wallenstam, Ted Lindqvist, vd på Evidens, Sara Johansson, fastighetsutvecklingschef på Concent och Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad AB

”Det är svårt att bygga bort bostadsbristen. Även om vi kommer upp till toppnivå kommer vi alltid att ligga efter i byggandet. Det handlar om att effektivt öka det bestånd vi redan har. Med de instrument vi har bör vi bland annat titta på reavinstbeskattningen. Vi måste även se över hyresregleringen och ta oss till en mer marknadsmässig hyressättning”

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015