ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Catharina Thörn får Kritikerpriset 2014

2 december 2014
Catharina Thörn på Business Arena Göteborg 2014
Catharina Thörn på Business Arena Göteborg 2014

I april medverkade Catharina Thörn, forskare vid Göteborgs universitet, på Business Arena Göteborg. Under ett seminarium om stadsbyggnad deltog hon i ett programspår om identitet, framtid och bilden av Göteborg. Bland annat diskuterade Thörn och panelen vad politiker och näringsliv kan bidra med för att skapa en socialt hållbar stad med framtidstro.

Under helgens Arkitekturgala fick Catharina Thörn Sveriges Arkitekters kritikerpris, med motiveringen att hon lyckats föra in ”gentrifiering som begrepp i den allmänna debatten och visar hur retorik och stadsbyggnad kan bidra till en förstärkt socioekonomisk segregation.”

Motiveringen avslutas med att ”forskaren, debattören och aktivisten Catharina Thörn” tilldelas Kritikerpriset för sina insatser att ”kritiskt beskriva och blottlägga hur underliggande materiella intressen påverkar samtida stadsbyggnadsprocesser”.

Läs hela motiveringen här

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015