ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Business Arena Umeå – ett kvitto på branschens intresse för norra Sverige

23 juni 2014

Som vi kunde meddela för drygt en månad sedan arrangerar vi Business Arena i Umeå i februari nästa år. Där kommer vi att fokusera på regionala frågor som rör hela norra Sverige. Anders Kjellander, näringslivsutvecklare på Umeå kommun, upplever arrangemanget som ett kvitto på branschens intresse för norra Sverige. Vi ställde honom ett par frågor.

Hur ser fastighets- och samhällsbyggnadsmarknaden ut i Umeå och norra Sverige?
Marknaden i Umeå har länge präglats av den starka tillväxten i staden och den har fått ytterligare skjuts sedan den nya översiktsplanen antogs i augusti 2011. Variationen i övriga delar av norra Sverige är stor. Det finns såväl tillväxtorter som orter som helt saknar tillväxt.

Vilka frågor fokuserar man på just nu?
I Umeå handlar det mycket om förtätning och den så kallade 5 kilometersstaden. Flera stora projekt med offentliga byggnader pågår, stadsmiljöer såsom parker och torg genomgår stark förnyelse. Många fastighetsägare investerar stort i projekt för kontor och handel. Bostadsbyggandet är omfattande, men efterfrågan gör att det vore önskvärt med ännu mer nyproduktion. Allt handlar om att skapa attraktivitet för att förstärka tillväxtmöjligheterna ytterligare.

Vad anser du om att Business Arena kommer att arrangeras i Umeå?
Jag tycker att det är mycket roligt att Business Arena väljer Umeå som den fjärde staden i Sverige efter Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi ser det som ett kvitto på att Umeå är intressant för branschen och att norra Sverige är i behov av en bra mötesplats för fastighets- och stadsutvecklingsfrågor.

Vad tror du att arrangemanget kommer att betyda för stadsbyggnads- och fastighetsmarknaden i Umeå och norra Sverige?
Ökad fokus på de viktiga frågorna och dessutom en möjlighet att visa upp en stad i förvandling för aktörer i branschen.

För uppdateringar och mer information om Business Arena Umeå, se här

 

Anders Kjellander, näringslivsutvecklare, Umeå kommun
Anders Kjellander, näringslivsutvecklare, Umeå kommun

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015