ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Business Arena inleder nytt samarbete med Hand in Hand

23 januari 2019

Business Arena, Nordens största mötesplats för fastighets- och samhällsbyggnadssektorn, förnyar sitt samarbete med välgörenhetsorganisationen Hand in Hand.

Genom samarbetet stöttar Business Arena Hand in Hands arbete med fattigdomsbekämpning i utsatta områden runt om i världen.

Hand in Hand utbildar i entreprenörskap och har skapat över tre miljoner jobb i Afghanistan, Indien Kenya och Zimbabwe. De arbeten som skapas stärker den enskildes ekonomi vilket i förlängningen bygger lokala samhällen.

Charlotte Bohman är ordförande i Hand in Hands styrelse och tidigare generalsekreterare för organisationen mellan 2008 och 2017. Hon menar att fattigdomsbekämpning genom hjälp till självhjälp är det bästa sättet att säkra långsiktig utveckling och värdiga liv.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Business Arena där vi kan visa på värdet och nyttan av att ha ett samhällsengagemang på globalt plan. Vi känner en stark koppling till fastighets- och samhällsbyggnadssektorn, dels genom flera engagerade givare men också genom våra byprojekt som bygger samhällen i fattiga delar av världen, säger styrelseordförande Charlotte Bohman.

Fastighetsnytt och Business Arena och Hand in Hand har haft tidigare samarbeten tillsammans. Bland annat inledningstalade en av Hand in Hands främsta ambassadörer och givare, den legendariske företagsledaren Percy Barnevik, på Business Arena Stockholm år 2016.

Lena Stark, vd för Fastighetsnytt, företaget bakom Business Arena, ser med glädje på det förnyade samarbetet, vilket ligger i linje med företagets strävan att vara ett gott exempel i branschen.

– Den kraft som finns i Hand in Hands arbete där man stöttar just kvinnligt entreprenörskap är något jag personligen känner starkt för som kvinna och medmänniska. Att hjälpa människor i utsatta områden att själva bygga företag och därmed på egen hand ta sig ur fattigdom är en modell som Hand in Hand visat bevisligen fungerar. Att vi på Business Arena kan få bidra till detta viktiga arbete gör oss oerhört stolta, säger Lena Stark.

Om Hand in Hand

  • Organisationen startades i början på 90-talet av två svenska lärare, Olle och Gunnel Blomqvist, som ville stoppa barnarbete i silkesproducerande regioner i Tamil Nadu i Indien.
  • Visionen är en värld utan fattigdom och barnarbete
  • Läs mer på www.handinhand.nu

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015