ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Bristen på samverkan – bostadsbristens käpphäst?

30 juni 2015

Under morgonens första pass diskuterades den svåra utmaningen i hur vi kan minska bostadsbristen i landet. Panelen, som bestod av representanter från byggbolag, kommuner och läroverk, var rörande överens om att samverkan och dialog måste till för att lösa bristen.

FullSizeRender (12)
Från vänster: Thomas Dahl, vice vd, Wallenstam, Malin Danielsson (FP), kommunalråd, Huddinge kommun, Vesna Jovic, kommundirektör, Huddinge kommun, Torbjörn Glad, forskare, KTH, Ingegerd Simonsson, vice vd, NCC, Camilla Tagesson Adolfsson, bygglovschef, Huddinge kommun

 En av dem var Malin Danielsson (FP), kommunalråd i Huddinge kommun och ordförande i kommunens samhällsbyggnadsutskott talar om förståelse och dialog, både mellan kommuner, byggbolag och framförallt medborgarna.

”Det är viktigt att kommunerna har en förståelse för byggbolagen. Likriktning i våra krav och detaljplaner behövs nog för samråd. Dessutom krävs dialog med invånarna, annars blir det väldigt mycket motstånd och överklaganden, vilket försenar byggandet”

Hon skickade även en passning till byggherrarna i publiken:

”Jag tycker att byggherrarna jag träffar i dag blir mer och mer progressiva. Alla som tänker så är välkomna att boka ett höstmöte med mig”

Ingegerd Simonsson, vice vd på NCC, spann vidare på behovet av samarbete:

”Jag har en käpphäst och den handlar om samarbete. Vi måste komma in mycket tidigare i processen för att vi ska kunna bygga bostäder.”

Huddinge kommuns kommundirektör Vesna Jovic knöt säcken:

”Vi sätter oss direkt efter det här passet & kommer överens om hur vi kan samarbeta”

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015