ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

”Bränn en bil och få ett jobb”

28 maj 2015

Panelen

På Business Arenas partnerträff avslutades seminariet med en paneldebatt med aktörer från bransch och sociala verksamheter. Fokus för diskussionen låg på hur man ska gå tillväga för att minska brottsligheten i våra svenska samhällen.

Sharam Rahi, vice vd på Balder, ger ett konkret exempel på hur han arbetat och berättar bland annat om hans val att anställa en gängledare som värd i ett problemområde och hur följden blev att brottsligheten i området minskade.

Berättelsen får skilda mottaganden, bland annat från Ilija Batljan, vice vd på Rikshem, som poängterar att personen måste lagföras och att svensk lag gäller för alla, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån. Magnus Lindgren, generalsekreterare i Tryggare Sverige och före detta polis och kriminolog, betonar vikten av ett fungerande samhällsstöd:

”Vi måste ha ett rättssamhälle som ställer upp. Bränn en bil och få ett jobb, så kan vi inte ha det!”

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015