ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Botrygg skänker pengar till Hand in Hand

2 december 2016

adam_cocozza_botrygg_web_redBostadsfastighetsbolaget Botrygg har som årets julgåva till hyresgästerna valt att skänka pengar till välgörenhetsorganisationen Hand in Hand. Enligt vd Adam Cocozza var en viktig orsak till att man valde just Hand in Hand att organisationen är tydlig med hur pengarna används.

Varför har ni valt att engagera er i Hand in hand?
Botrygg skänker varje år till olika välgörenhetsorganisationer. I år föll valet på Hand in Hand för att vi anser att det är en utvecklingsorganisation som skapar långsiktiga förutsättningar för att lyfta personer i utvecklingsländer ur fattigdom. Det finns en tydlig tanke och strategi i vad biståndspengarna används till och de uppvisar goda resultat. Att kunna vara tydlig med vad pengarna används till är en styrka hos Hand in Hand. I år kan vi säga till våra hyresgäster att de hjälper till att starta 30 nya företag i utvecklingsländer.

Hur går det till?
Istället för julgåva till våra hyresgäster skänker Botrygg 50 kronor för varje lägenhet vi har i vårt bestånd i Stockholm. Vi skänker pengarna direkt till organisationen.

Om Hand in Hand
Hand in hand startades i början av 90-talet av ett lärarpar som ville utrota barnarbete i Indien. De insåg att det ofta beror på att föräldrarna inte har något arbete och att barnen därför måste arbeta för att hjälpa till med försörjningen av familjen.

Sedan 90-talet har arbetsmodellen utvecklats och fokus ligger nu på att hjälpa kvinnorna. Studier visar nämligen att kvinnor investerar 90 procent av sin inkomst i familjens välbefinnande, till skillnad från män som bara investerar mellan 30 och 40 procent i familjen.

Hand in Hands arbetsmodell har flera steg: Första steget är social mobilisering, där kvinnorna samlas i självhjälpsgrupper. Steg två är utbildning i entreprenörskap och steg tre och fyra handlar om finansiering och hjälp med expansion.

Näringslivslegenden Percy Barnevik är hedersordförande för Hand in Hand International. Här ser du hans tal på Business Arena Stockholm. På slutet berättar han om sitt arbete med organisationen.

Länk till Percy Barneviks tal

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015