ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Bostadsjakten i Almedalen – precis som den för unga bostadssökande?

29 juni 2015
Från vänster: Sara C W Johansson, ordförande Happy Sweden, Björn Wellhagen, näringspolitisk chef, Sveriges Byggindustrier, Ann-Margarethe Livh (V), bostadsborgarråd, Stockholms stad
Välbesökt Burmeister

På ett knökfullt Burmeister samlas en panel för att diskutera SNABBA HUS (ett färdigt koncept med flyttbara bostäder) som lösning på en akut bostadsbrist bland unga. Moderatorn för seminariet, Sara C W Johansson liknar bostadsjakten i Almedalen vid bostadsjakten bland unga. För dem som inte får sitt boende betalt av sina företag svider det i plånboken, precis som det gör för unga bostadssökande runt om i landet – varje dag.

För somliga finns en valfrihet på bostadsmarknaden. Dock hör unga till den grupp som inte har lika stora möjligheter. Kraven för att komma in på marknaden är höga för unga som inte har rätt förutsättningar. Det menar bland annat Cattis Carlén, projektledare Bopinion på Riksbyggen. Erik Slottner, gruppledare för Kristdemokraterna, håller med.

”Unga är tyvärr en grupp som ofta hamnar emellan. Skulle vi till exempel släppa hyrorna fria skulle de stiga på många områden, vilket exkluderar många unga”. 

Vad ska man då göra? Enligt Ann-Margarethe Livh (V) måste mer till.

”Som kommunalt bolag måste man prova alla möjligheter för att öppna upp bostadsmarknaden, även för unga”.

SNABBA HUS är ett sådant försök. Tanken är att man ska korta ned processerna och kunna flytta dessa bostäder så fort man fått mark tillstånd. De som flyttar in kommer inte att bli av med sina ködagar. Läs mer om SNABBA HUS: http://snabbahus.nu/

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015