ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Bokrelease på Business Arena Umeå

10 december 2014

Under Business Arena Umeå kommer det att råda en hel del aktivitet på utställningsområdet, bland annat bokreleasen av ”Hållbara hus i kallt klimat”, där båda författarna kommer att finnas på plats för att berätta mer. Dessutom har Business Arenas besökare chansen att vinna ett eget exemplar. Vi har pratat med en av författarna, Ulf Nordwall.

Ulf Nordwall
Ulf Nordwall

Kan du kort berätta vad boken handlar om?
Boken handlar om arkitektur med fokus på hållbarhet. Totalt presenteras 22 hållbara hus i norra Sverige, från Bollnäs i söder till Kiruna i norr, där arkitekterna bakom husen beskriver sina projekt.

Varför har ni skrivit den här boken?
Vi har skrivit den för att visa hur vitt skilda uttryck begreppet hållbarhet har i byggbranschen. Det kan finnas stora geografiska skillnader i hur man använder begreppen i norr och söder. Historiskt sett har man exempelvis varit väldigt omsorgsfull vid val av material och hantverk uppe i norr.Förr var det svårare att få tag på material ju längre norrut man kom, så man skyddade det material man kom över på ett helt annat sätt än i Sydskandinavien. Därför kunde det man byggde i norra delen av Sverige hålla i över 200 år, medan motsvarande hus det i södra delarna inte behövde hålla lika länge eftersom det fanns bättre möjligheter att ersätta och byta material och detaljer. Skillnader mellan norr och söder finns än i dag, då man i norr exempelvis bygger tjockare väggar och tak för kylan och snölaster.

Varför har ni valt att förlägga releasen på just Business Arena?
Vi tycker att det är naturligt att förlägga releasen i norra Sverige och Umeå ligger väldigt bra till geografiskt.  Det är dessutom viktigt vara tillgänglig i ett forum där det rör sig människor som är nyfikna på husbyggande och som kanske går i tankar om att bygga, då är den här boken en utmärkt inspirationskälla. Därför passar Business Arena Umeå som forum för att lyfta arkitektur och hållbarhet.

Vad kommer vi att kunna förvänta oss av er presentation på Business Arena Umeå?
Ni kommer att få se och höra om de 22 hållbara husen och om de detaljer som gör dessa projekt speciellt intressanta. Flera av de arkitekter som medverkar i boken är på plats och svarar på frågor. Några av besökarna som besöker vår monter kommer dessutom att ha möjligheten att vinna ett eget exemplar.

Bakom ”Hållbara hus i kallt klimat” står Ulf Nordwall, som jobbar med projektutveckling på Peab Bygg i region nord och Thomas Olofsson, professor i energieffektivisering vid Umeå universitet. I boken medverkar även ett stort antal arkitekter. Bokreleasen sker på Business Arena Umeå den 17 februari. Mer information om tid och plats kommer.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt
Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

Tack Malmö!

Tack Malmö!

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015