ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Bankerna på väg att spela ut sin roll?

4 juli 2013
Dag Klerfelt
Dag Klerfelt

Fastighetsbranschens mötesplats i Almedalen: Under torsdagen den 4 juli gav finansexperten och fristående rådgivaren Dag Klerfelt sin syn på bland annat konsekvenserna av de nya kapitaltäckningskrav som ålagts bankerna. Han menar att de nya kraven kan bidra till att det uppstår brist på kapital.

– Det kan vara så att bankerna är på väg att spela ut sin roll när det gäller finansiering av kommersiella fastigheter, säger Dag Klerfelt.

Det brukar vara så att när en finansieringskälla minskar i betydelse dyker det upp andra alternativ. Det menar Dag Klerfelt är fallet den här gången också.

– Banklån kommer i så fall att ersättas med preferensaktier och fastighetsobligationer. Det kan även bli fråga om direktutlåning från institutioner och olika typer av stiftelser, men då till väsentligt högre ränta.

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Det bästa med Business Arena är att man får inspireras, lära känna massa nya människor och också träffa kompisar från förr.”
- Alexandra Laurén, vd, Bonava
”Ett tillfälle för mycket spontana möten och att mötas mellan fastighetsbolag, politiken och konsulter. ”
- Johanna Hessius, CEO & Head of Advisory Sweden, Newsec
”Det bästa med Business Arena är det personliga mötet, med både befintliga och potentiella kunder. ”
- Christian Fjordskär, försäljningschef, Värderingsdata AB
”Business Arena står för kunskap, nätverk och gemenskap. Med tanke på de stora utmaningarna som samhället i stort står för och branschen i synnerhet, så bör vi hjälpas åt att ta ansvar för samhällsbyggandet.”
- Annika Selin, vd, Forsen

Nyhetsbrev