ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Bankerna på väg att spela ut sin roll?

4 juli 2013
Dag Klerfelt
Dag Klerfelt

Fastighetsbranschens mötesplats i Almedalen: Under torsdagen den 4 juli gav finansexperten och fristående rådgivaren Dag Klerfelt sin syn på bland annat konsekvenserna av de nya kapitaltäckningskrav som ålagts bankerna. Han menar att de nya kraven kan bidra till att det uppstår brist på kapital.

– Det kan vara så att bankerna är på väg att spela ut sin roll när det gäller finansiering av kommersiella fastigheter, säger Dag Klerfelt.

Det brukar vara så att när en finansieringskälla minskar i betydelse dyker det upp andra alternativ. Det menar Dag Klerfelt är fallet den här gången också.

– Banklån kommer i så fall att ersättas med preferensaktier och fastighetsobligationer. Det kan även bli fråga om direktutlåning från institutioner och olika typer av stiftelser, men då till väsentligt högre ränta.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015