ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Årets kvinna i fastighetsbranschen inspirerar framtida branschmedarbetare

28 augusti 2014

Tina Karrbom årets kvinna i f.

I våras arrangerade Fastighetsägarna ett lunchseminarium om jämställdhet. Vårens seminarium var startskottet inför nomineringsprocessen till utmärkelsen Årets kvinna i fastighetsbranschen 2014. Den 28 augusti bjöd Fastighetsägarna återigen in till ett seminarium, Nå jämställdhet i praktiken. Denna gång för att kora vinnaren. I år heter hon Tina Karrbom-Gustavsson och är docent i byggprojektledning vid KTH.

Utmärkelsen Årets kvinna i fastighetsbranschen startades på initiativ av Fastighetsägarna och Fastighetsnytt för 11 år sedan. Syftet? Att lyfta jämställdhetsfrågan inom branschen. Startskottet till årets upplaga startade i samband med ett lunchseminarium i våras. Den 28 augusti var det dags att kora 2014 års vinnare under ett uppföljande seminarium.

En jury bestående av sex branschaktörer har under våren och sommaren arbetat för att utse en person som gör sig skäl för utmärkelsen. I enlighet med kriterierna är det en person som inspirerar, har ett genuint engagemang för fastighetsfrågor och som arbetar för fastighetsbranschens utveckling. Till dagens seminarium återstod tre nominerade: Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan, Tina Karrbom-Gustavsson, docent i byggprojektledning vid KTH och Katarina Wåhlin Alm, chef för NCC Property Development Sverige. Innan årets pristagare tillkännagavs lästes motiveringen upp av en av jurymedlemmarna, Emma Jonsteg, vd på Utopia arkitekter:

”Hon har ett genuint engagemang för fastighetsrelaterade frågor och brinner för att inspirera studenter som ska börja jobba i branschen”.

Förutom titeln Årets kvinna i fastighetsbranschen 2014 får Tina Karrbom-Gustavsson 25 000 kronor att donera till ett välgörande ändamål.

Årets jury
Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan,
Emma Jonsteg, vd Utopia Arkitekter,
Erik Selin, vd Balder,
Rebecka Yrlid, hållbarhetschef Humlegården Fastigheter AB,
Gustav Stenbeck, hållbarhetschef Nordic Choice samt
Biljana Pehrsson, vd Kungsleden.
Sekreterare: Sara Haasmark, hållbarhetschef Fastighetsägarna Stockholm

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015