ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Almedalen: Ojämn fördelning av arbetskraft

2 juli 2012

Under söndagen när Almedalsveckan inleddes deltog migrationsminister Tobias Billström i ett seminarium om arbetskraftsintegration. Han menar att det finns ett stort kompetensbehov och att det gäller att ta till vara på de arbetskraftsresurser som finns.

– Vi har inte varit tillräckligt effektiva att ta in invandrade människor på arbetsmarknaden. I vissa delar av Sverige finns arbetskraftbrist; i Norrland kan det saknas 5 000 personer, medan det på andra ställen finns överskott på arbetskraft. Det gäller att ta vara på kompetensen, säger Tobias Billström.

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Nyhetsbrev