ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Almedalen: Även miljön behöver ekonomiskt ansvarstagande

3 juli 2012

Miljöpartiets språkrör Åsa Romson var andra partiledaren ut att tala i Almedalen. Fokus låg naturligt nog på miljöfrågor och hon bjöd även in meterologen Per Holmgren för att förklara klimatförändringarna. Men Åsa Romson pratade också om den ekonomiska situationen. Hon nämnde tre saker som hon anser viktiga att diskutera när det gäller den ekonomiska krisen.

– För det första: Vägen ur krisen kräver starkt ekonomiskt ansvarstagande. Det duger inte att gömma ekonomiska underskott och leva över sina tillgångar. Att ta och ge lån kräver ansvar från båda parter.

– För det andra: Länderna måste tillsammans och enskilt investera i nya jobb och framtidens hållbara utveckling. Den som tror att man kan svälta människor ur en ekonomisk kris riskerar att skapa en permanent kris. Europeisk historia visar hur fel en sån spiral kan leda.

– För det tredje: Lösningen kan inte vara att återskapa samma ekonomi som just fallerar. Vi måste lära från riskerna med stora spekulationsflöden och banker som kryper undan ansvar, och vi måste inse att vårt beroende av fossila bränslen gör att varje prisökning på olja, kol och gas river upp djupa sår i vår ekonomi samtidigt som det förstör vår miljö och därmed framtida rikedom.

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Det bästa med Business Arena är att man får inspireras, lära känna massa nya människor och också träffa kompisar från förr.”
- Alexandra Laurén, vd, Bonava
”Ett tillfälle för mycket spontana möten och att mötas mellan fastighetsbolag, politiken och konsulter. ”
- Johanna Hessius, CEO & Head of Advisory Sweden, Newsec
”Det bästa med Business Arena är det personliga mötet, med både befintliga och potentiella kunder. ”
- Christian Fjordskär, försäljningschef, Värderingsdata AB
”Business Arena står för kunskap, nätverk och gemenskap. Med tanke på de stora utmaningarna som samhället i stort står för och branschen i synnerhet, så bör vi hjälpas åt att ta ansvar för samhällsbyggandet.”
- Annika Selin, vd, Forsen

Nyhetsbrev