ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Almedalen: Även miljön behöver ekonomiskt ansvarstagande

3 juli 2012

Miljöpartiets språkrör Åsa Romson var andra partiledaren ut att tala i Almedalen. Fokus låg naturligt nog på miljöfrågor och hon bjöd även in meterologen Per Holmgren för att förklara klimatförändringarna. Men Åsa Romson pratade också om den ekonomiska situationen. Hon nämnde tre saker som hon anser viktiga att diskutera när det gäller den ekonomiska krisen.

– För det första: Vägen ur krisen kräver starkt ekonomiskt ansvarstagande. Det duger inte att gömma ekonomiska underskott och leva över sina tillgångar. Att ta och ge lån kräver ansvar från båda parter.

– För det andra: Länderna måste tillsammans och enskilt investera i nya jobb och framtidens hållbara utveckling. Den som tror att man kan svälta människor ur en ekonomisk kris riskerar att skapa en permanent kris. Europeisk historia visar hur fel en sån spiral kan leda.

– För det tredje: Lösningen kan inte vara att återskapa samma ekonomi som just fallerar. Vi måste lära från riskerna med stora spekulationsflöden och banker som kryper undan ansvar, och vi måste inse att vårt beroende av fossila bränslen gör att varje prisökning på olja, kol och gas river upp djupa sår i vår ekonomi samtidigt som det förstör vår miljö och därmed framtida rikedom.

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Nyhetsbrev