ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Alla fördomar är lika. Alla förorter är olika

21 maj 2014

I går arrangerades Business Arenas årliga partnerträff. Ämnet för seminariet var social hållbarhet. Panelen diskuterade fastighetsbranschens roll och huruvida det är mer snack än verkstad när det gäller socialt engagemang.

En av de slutsatser som drogs var att en ökad dialog med invånarna i problemdrabbade förorter krävs. Många av de problem och konflikter som uppstått, menade flera ur panelen, har uppkommit när någon extern part fattat beslut om utvecklingen i förorterna, utan att ha inkluderat dem som bor där.

En annan slutsats som panelen flera gånger återkom till är att det krävs ett långsiktigt arbete för att få bukt med problemen. Begreppet ”projekttrötthet” kom på tal, där flertalet kortsiktiga projekt – under en mycket lång tidsperiod – inletts utan större resultat. Långsiktiga insatser uppmuntrades.

Panelen var överens om att det görs för lite och snackas för mycket vad gäller social hållbarhet och att insatserna måste bestämmas beroende på problemen i orten. Som Heidi Avellan uttryckte det är ”alla fördomar lika, men alla förorter olika”.

Läs mer här

 

Skärmavbild 2014-05-21 kl. 10.22.35

 

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015