ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

AI inte redo att ta över riktigt än

19 september 2018

Människorna kommer under lång tid vara viktigare än både AI och robotar. Det var både föreläsaren Nicholas Fernholm och panelen i seminariet ”Det digitala generationsskiftet” eniga om. Ämnet diskuterades på Business Arena Stockholm 2018 den 19-20 september.

Men de tre d:na dirty, dull och dangerous får robotarna gärna ta över.

– AI tekniken har funnits sedan 1960-talet men det är inte förrän nu som vi har verktygen att använda den, sa Nicholas Fernholm, föreläsare och robotansvarig på Karolinska Institutet.

Enligt honom är dagens robotar bäst på repetetiva arbetsuppgifter som följer ett mönster. När det blir mer avancerat än så hänger inte tekniken med – än.

Dock tycker han att Sverige fegar ur när vi inte vågar satsa hårdare på till exempel förarlösa bilar som enligt honom skulle kunna rädda 1000-tals människoliv eftersom det är bevisat att de bilarna är säkrare än med en människa bakom ratten.

Johanna Frelin, vd på arkitektbyrån Tengbom, sa att deras sätt att hänga med i utvecklingen är genom att vidareutbilda medarbetarna i ny teknik och skapa en kultur som är nyfiken på ny teknik.

Själva kedjan i byggandet menade flera i panelen är svår att anpassa till ny teknik eftersom den är så fragmenterad och det innebär att alla måste vara med på att testa den nya tekniken – som garanterat inte är felfri från början.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015