ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

6 tips för dig som vill prata bostadsfrågor

17 maj 2016

Det är kris på svenska bostadsmarknaden. Trots att byggandet har ökat byggs det för lite; för att kunna möta efterfrågan krävs det att bostadsbyggandet mer än fördubblas. Man pratar om skenande markpriser, orättvisa marknadshyror och amorteringskrav. De senaste åren har vi dessutom kunnat se kraftigt stigande bostadspriser, vilket inte direkt underlättat för den grupp som vill köpa. Och enklare är det knappast för gruppen som söker hyresbostäder. I Stockholm är bostadskön 187 km lång; en sträcka som mäter Rosenbad till Gävle (SvD, 3 maj 2016).

Bostadsmarknaden är alltså ett smärre kaos. På Business Arena Almedalen ägnar vi (minst) ett pass om dagen åt frågan. Här har vi samlat några av dem:

Se programmet i pdf här

 

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015