ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

54 procent av svenskarna positiva till dagens äldreboende

3 juli 2012

En undersökning som Hemsö Fastighets AB låtit undersökningsföretaget Novus genomföra visar att de tillfrågade är positiva till dagens äldreboende men tveksamma till att man ska kunna betala extra för högre kvalitet. Det framkom under tisdagseftermiddagen på Business Arena Almedalen.

Undersökningen visar att 54 procent av svenskarna är positiva till dagens äldreboenden. När det gäller möjligheten att kunna betala mer för extra service ansåg 49 procent att man inte ska kunna det, medan 33 procent var för.

– Generellt sett var det många bra saker som lyftes fram i undersökningen. En majoritet tyckte ju att äldreboende idag är bra, och det är något vi tar med oss. Ofta är det negativa exempel som lyfts fram i media, men på det hela taget är standarden på svenska äldreboenden god, säger Gustav Björkman som är chef Strategi och transaktion på Hemsö.

– Sedan har vi koncentrerat oss på svenskarnas vilja att betala mer för extra service. Där kan man notera att det fortfarande finns en tveksamhet. Det visar att man i enlighet med den skandinaviska modellen vill ha ett jämlikt system med en garanterad basnivå. Samtidigt visar demografiska undersökningar att andelen äldre i befolkningen ökar och det kommer sannolikt att bli nödvändigt med ett anpassat system i framtiden där indviden måste betala mer själv, och inom vilket valmöjligheterna är större, säger Gustav Björkman.

Hemsös styrelseordförande Håkan Bryngelson ser valfrihetsfrågan som mycket viktig i den politiska debatten under de kommande året.

– Jag tror att det är en av frågorna som kommer att avgöra det kommande valet, säger Håkan Bryngelson.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015