En andra våg av stationsbyggen – 150 år sedan sist

21 juni 2018

Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande (M), Växjö kommun och Marcus Horning, stadsbyggnadsdirektör vid Lunds kommun, medverkar i panelen om Sveriges stationer.

Många av Sveriges stationer firar snart sin 150-årsdag samtidigt som flera kommuner låter sina städer växa kring helt nya centraler, knytpunkter och bangårdar. På Business Arena Almedalen, onsdag 4 juli klockan 08.15 diskuterar vi vad en station betyder för en stads tillväxt.

Hur bör den stationsnära staden utvecklas, hur får vi fler att välja tåget och vad krävs för att ett modernt stationsbygge både ska bli ekonomiskt hållbart och en intressant byggnad som profilerar staden? I panelen ser vi:  Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande (M) i Växjö, Marcus Horning, stadsbyggnadsdirektör, Lunds kommun, Björn Ekelund, lektor, planerare, arkitekt MSA, och Andreas Meyer, affärsutvecklare, Jernhusen.

Missa inte programpunkten ”150 år sedan sist – nu kommer andra vågen av stationsbyggen i Sverige”, onsdag den 4 juli klockan 8.15 på Business Arena Almedalen, restaurang Supper på Burmeister.

Läs mer i programmet för Business Arena Almedalen >>

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt
Umeå 14/2
”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Business Arena nyckeltal

Business Arena informationsbrev

Business Arenas informationsbrev skickas ut löpande till dig som är intresserad av att hålla dig uppdaterad om vårt pågående arbete kring evenemangen i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå, Almedalen och London. Det kan exempelvis handla om aktuella talare, programspår och praktisk information inför evenemanget. Genom att prenumerera ser du till att inte missa några viktiga nyheter!
Business Arena anordnas av Fastighetsnytt som ingår i Bonnier Business Media (”BBM”) som är en del av Bonnierkoncernen. BBM är personuppgiftsansvarig för den behandling av personuppgifter som sker med anledning av att du registrerar dig för Business Arenas informationsbrev. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter på https://gdpr.bonniernews.se/personuppgiftspolicy/.