Bra för KD att ligga på 3,6 procent

6 juli 2016

Under gårdagens (5/7) tal i Almedalen kom statsminister Stefan Löfven flera gånger in på att han ”tror på Sverige”. Under onsdagens inledning på Business Arena Almedalen kopplade Stig-Björn Ljunggren det i viss mån till de nationalistiska stämningar som råder i Europa, och de potentiella väljare som inte tycker sig känna igen sitt land.  Stig-Björn Ljunggren noterade också att talet inte innehöll speciellt många fräna attacker på allianspartierna, som ju kan tänkas vara mer lyhörda för blocköverskridande samarbeten framöver, och att Löfven retoriskt sett ”sjungit upp sig” sedan han blev statsminister.

Storhetstiden för KD, som är dagens parti i Almedalen, var under Alf Svenssons dagar, men i nuläget ligger partiet enligt de mest kvalificerade mätningarna på 3,6 procent.

– Det kan faktiskt vara bra för partiet, för då känner borgerliga väljare att de måste stödrösta på KD för att de inte ska åka ur riksdagen. Det skulle kunna vara värre att ligga på 4,5 procent, för då skulle den effekten kunna utebli, säger Stig-Björn Ljunggren.

KD vill framstå som ”ultraborgerliga” och vinner bland sina kärnväljare på att jagas av vänsterskribenter, har svensk ekonomi som viktigaste fråga, men ligger ganska nära S när det gäller inställningen till sjukvård. Kanske inte så konstigt trots allt att hela 23 procent av väljarna kan tänka sig en blocköverskridande regering.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt
Umeå 14/2
”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Business Arena nyckeltal

Business Arena informationsbrev

Business Arenas informationsbrev skickas ut löpande till dig som är intresserad av att hålla dig uppdaterad om vårt pågående arbete kring evenemangen i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå, Almedalen och London. Det kan exempelvis handla om aktuella talare, programspår och praktisk information inför evenemanget. Genom att prenumerera ser du till att inte missa några viktiga nyheter!
Business Arena anordnas av Fastighetsnytt som ingår i Bonnier Business Media (”BBM”) som är en del av Bonnierkoncernen. BBM är personuppgiftsansvarig för den behandling av personuppgifter som sker med anledning av att du registrerar dig för Business Arenas informationsbrev. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter på https://gdpr.bonniernews.se/personuppgiftspolicy/.